Liviu Pop: Toți cei care în decembrie 1989 au luptat pentru o altă Românie trebuie să fie îndreptățiți!

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a avut, marți, 6 ianuarie, o întâlnire cu reprezentanții Asociațiilor de Revoluționari din România, în urma căreia a susținut și o declarație de presă.

Revoluționarii au organizat luni o acțiune de protest în Piața Victoriei din Capitală și au solicitat, printre altele, abrogarea ordonanţei privind obligativitatea obţinerii de noi certificate.

“Am luat la cunoștință de elemente suplimentare referitoare la neregulile care ar putea să existe la secretariatul de stat pentru revoluționari și urmează să i le înaintez premierului Victor Ponta. Eu sper că o modificare a acestui act normativ să se facă cât mai repede. Așa cum am mai spus, OUG privind revoluţionarii nu poate fi retrasă, dar se pot face corecturi în Parlament. Toți cei care, în baza legii, au dreptul să beneficieze de aceste indemnizații trebuie să fie plătiți cât mai repede”, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social.

Totodată ministrul Liviu Pop a făcut apel la cei care au intrat în greva foamei să înceteze această formă de protest.

“Avem de lucru și împreună trebuie să îndreptăm aceste erori. Nu cred că în acestă perioadă de reparații e normal ca dânșii să-și expună viața. Este un interes al tuturor ca cei care în decembrie 1989 au luptat pentru o nouă Românie, o altă Românie, să fie îndreptățiți. Printr-o procedură de urgență trebuie modificate anumite puncte din această Ordonanță”, a mai spus Liviu Pop.

Reamintim că în cursul zilei de luni, 5 ianuarie a.c, la sediul Guvernului au avut loc o serie de discuții cu reprezentanți ai Asociațiilor de Revoluționari din România.