Scumpirea gigacaloriei

În capitală, gigacaloria se scumpeşte cu 5 procente, majorarea însă nu va fi suportată de bucureşteni până în luna martie – anunţă primarul general, Sorin Oprescu. El precizează că scumpirea gigacaloriei are loc în condiţiile în care Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat,  la cererea ELCEN, pe 17 decembrie, creşterea preţului de producţie a energiei termice. Primarul Capitalei consideră că decizia ANRE nu este justificată economic.

Sorin Oprescu: Noi păstrăm subvenţia de 170 până se face cald afară, după care vom trece la ceea ce înseamnă investiţie, odată cu unirea aceasta făcută, investiţii făcute direct în CET-uri şi în reţeaua de distribuţie în aşa fel încât iarna lui 2015 – 2016 să nu ne prindă în această postură în care multe structuri ale statului nu fac altceva decât să mărească preţul, după părerea noastră nejustificat.
Realizator: Primarul Sorin Oprescu speră ca, odată cu finalizarea procesului de fuziune dintre ELCEN şi RADET într-o singură companie în subordinea municipalităţii, preţul energiei termice să fie ţinut sub control la nivelul suportabilităţii populaţiei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 ianuarie