Dan Voiculescu rămâne în puşcărie

Dan Voiculescu rămâne în puşcărie. Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv astăzi cererea omului de afaceri de anulare a pedepsei de zece ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare.
Completul de divergenţă al Curţii de Apel Bucureşti a respins ca nefondată contestaţia lui Dan Voiculescu. Al treilea magistrat a înclinat balanţa în defavoarea cererii fondatorului Partidului Conservator. Acesta nu a fost adus de la penitenciar în sala de judecată deoarece el a cerut expres să nu participe. Avocatul său a susţinut în faţa magistraţilor că dosarul ar fi fost repartizat ilegal, iar completul care a dat sentinţa nu ar fi fost constituit potrivit legii. Pe de altă parte, procurorul DNA a spus că inspecţia judiciară a stabilit deja că nu au fost ilegalităţi în procesul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.
În acelaşi dosar, Curtea de Apel Bucureşti a analizat astăzi şi contestaţia în anulare depusă de fostul ministru, Sorin Pantiş, condamnat la şapte ani de detenţie. Magistraţii au amânat dezbaterile pentru 3 februarie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 ianuarie)