Cei doi suspecţi din Franţa au fost încercuţi de forţele de securitate

În Franţa, continuă operaţiunile pentru capturarea teroriştilor care au atacat sediul săptămânalului Charlie Hebdo. Forţele de securitate au încercuit o clădire în care se află doi bărbaţi înarmaţi şi un ostatic al acestora. Cei doi ar fi fraţii suspectaţi că au comis atentatul terorist de acum două zile şi au ajuns în orăşelul aflat la nord de Paris după o urmărire cu maşina şi schimburi de focuri cu poliţia.
Cei doi suspecţi, Cherif şi Said Kouachi, au fost reperaţi şi încercuiţi la circa 30 km nord-est de Paris, în zona industrială a comunei Dammartin-en-Goële. Cei doi au luat, se pare, cel puţin un ostatic. În orice caz, ei se află într-o mică întreprindere, o imprimerie. Pentru a fugi din zona în care fuseseră reperaţi ieri, suspecţii au forţat o automobilistă să le predea un Peugeot 206 de culoare gri.
Ei au parcurs circa 30 km şi, la un baraj al poliţiei, a avut loc un schimb de focuri cu forţele de ordine. Bilanţul nu a fost făcut public. Forţele de ordine au instalat un dispozitiv impresionant în jurul imprimeriei, unde se află cei doi suspecţi. Numeroase vehicule ale Poliţiei şi Jandarmeriei sunt prezente. De exemplu, se află acolo cel puţin cinci elicoptere, motiv pentru care, de altfel, a fost perturbat parţial traficul la Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, aflat în apropiere. Ambulanţe şi unităţi medicale se află de asemenea la faţa locului. Totul este pregătit aşadar pentru un eventual asalt. Unităţile speciale ale Jandarmeriei sunt cele care urmează să intervină. Există bineînţeles o celulă de criză la Ministerul de Interne, unde s-a deplasat şi preşedintele François Hollande. Nu ştim în ce moment va avea loc deznodământul, dar se încearcă mai întâi o luare de contact cu suspecţii. Prioritatea este salvarea ostaticului. Se doreşte de asemenea capturarea suspecţilor în viaţă.
Suspecţii sunt cetăţeni francezi de origine algeriană. Unul dintre ei a făcut închisoare pentru că aparţinea unei grupări care trimitea jihadişti să lupte pentru Al Qaeda din Irak, în timp ce celălalt ar fi fost antrenat de Al Qaeda din Peninsula Arabă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 ianuarie)