În staţiunea Parâng nu este energie electrică

În staţiunea hunedoreană Parâng nu este nici acum energie electrică. Pompierii şi angajaţii de la ENEL au lucrat până aseară târziu pentru remedierea defecţiunilor. Încă de ieri dimineaţă, mai mulţi brazi au căzut peste firele de înaltă tensiune, pe care le-au rupt.

Intervenţia va fi continuată astăzi şi este una dificilă, pentru că stâlpii trebuie înlocuiţi pe o distanţă de aproape un kiliometru, pe drumul dintre Petroşani şi Parâng, iar vremea rea şi vântul puternic îngreunează lucrările. Pana de curent afectează aproape cinci sute de cabane şi case de vacanţă, precum şi toate instalaţiile de transport pe cablu. Majoritatea turiştilor care se aflau în staţiune au fost evacuaţi ieri după-amiază, când telescaunul a fost pornit cu ajutorul unui generator electric. Incidentul de ieri este cel mai grav de felul acesta din ultimii ani, pentru că întreaga staţiune are de suferit, mai ales că defecţiunea s-a produs la sfârşit de săptămână, când numărul celor care urcă la munte este în creştere. În staţiune trebuia să aibă loc ieri Festivalul vinului fiert, la care erau aşteptaţi câteva sute de turişti, iar cabanierii spun că întreruperea electrecităţii nu doar că le afectează veniturile pentru acest weekend, dar ar putea crea şi alte probleme, pentru că cele mai multe cabane folosesc pompe de apă care vor îngheţa, dacă nu se remediază cât mai curând această avarie.

Probleme au fost şi pe pârtia de sky de la Vidra, judeţul Vrancea. Peste 200 de turişti au fost ieri patru ore blocaţi în telegondole, după ce un brad a căzut peste linia de înalta tensiune ce alimenta instalaţiile cu electricitate. Turiştii au fost coborâţi în siguranţă după remedierea avariei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 ianuarie