Monica Macovei a înfiinţat Asociaţia M 10

Fostul candidat independent la preşedinţie Monica Macovei şi-a lansat astăzi Asociaţia M 10, împreună cu alţi colaboratori din timpul campaniei. Ea a precizat că a luat decizia de înfiinţare a asociaţiei după ce a obţinut în primul tur de scrutin 4,5% din voturi. Asociaţia are ca obiectiv principal cultivarea spiritului civic pentru o mai bună consolidare a justiţiei şi a statului, a afirmat europarlamentarul Monica Macovei.
Monica Macovei: „Mi-am propus o democraţie participativă, să învăţăm oamenii cum să controleze politicul, să controlăm împreună cu oamenii administraţia publică. Ne-am propus un alt proiect foarte necesar şi aşteptat, ghişeul unic şi, evident, votul electronic, prin corespondenţă şi electronic în mod efectiv, atât pentru românii din ţară cât şi pentru cei din străinătate”.
Monica Macovei a mai spus că asociaţia are deja un site, iar cei care doresc să se înscrie trebuie să îndeplinească mai multe criterii de integritate. Ea a adăugat că doreşte să înfiinţeze şi un partid până la sfârşitul anului.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 ianurie)