Inaugurarea Consulatului onorific al Franței la Timișoara – Marți 13 ianuarie 2015 la orele 13.30 – City Business Centre

Ambasadorul Franței în România, Excelența Sa domnul François Saint-Paul, va efectua o vizită la Timișoara, marți, 13 ianuarie 2015, pentru a inaugura Consulatul onorific al Franței din Timișoara, situat în incinta City Business Centre, clădirea D, Str. Coriolan Brediceanu nr. 10 (Piața 700). Cu această ocazie, va fi organizată o întâlnire cu presa, la ora 14.15. Jurnaliștii interesați să ia parte la acest eveniment sunt rugați să se acrediteze la adresa: gabriela.dita@diplomatie.gouv.fr, până marți, 13 ianuarie, ora 11.00.

Noul Consul onorific, domnul Cosmin Branzan, este directorul pentru România al societății franceze de service Helpline. La ceremonia de inaugurare, care se va desfășura în prezența primarului Timișoarei, domnul Nicolae Robu, a reprezentanților autorităților locale, ai consiliului județean și ai prefecturii. Vor participa, de asemenea, domnul Alexis Grand, Consulul ambasadei Franței, domnul Samuel Lefebvre, consilier economic adjunct, domnul Daniel Malbert, director al filialei din Timișoara a Institutului francez din România, dar și membri ai comunității franceze din Timișoara și din orașele apropiate, care numără aproximativ 400 de cetățeni francezi, și directori ai societăților franceze prezente în regiune.

În contextul deplasării la Timișoara, Ambasadorul Franței va efectua de asemenea și câteva vizite la sediul unor societăți franceze implantate în această zonă. Prezența consulară a Franței în România este asigurată de către secția consulară a Ambasadei Franței la București, și de către rețeaua Consulatelor onorifice ale Franței de la Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, și Timișoara. La Timișoara, agenția consulară va permite facilitarea demersurilor administrative inițiate de către cetățenii francezi al căror domiciliu se află la distanță de capitală, și va răspunde nevoilor legate de activitatea economică importantă a acestei regiuni frontaliere, orientată către Europa.

Domnul Cosmin Branzan îi succede domnului Dan Bedros, președintele Consiliului strategic al Thalès, fost director al Alcatel-Lucent Roumanie, al cărui mandat s–a încheiat în septembrie 2013.

Informații practice referitoare la Consulatul onorific din Timișoara :

Adresa : City Business Centre, clădirea D, Str. Coriolan Brediceanu nr. 10 (Piața 700)

Adresă e-mail: contact@agenceconsulaire-tm.fr

Telefon : 0256 294 005

O permanență săptămânală va avea loc în fiecare marți, cu programare, între orele 18.00 – 19.30 și joi, cu programare, de la orele 8.00 la 9.00.