Campania „Badea Cârţan” împlineşte 15 ani

Campania intitulată „Badea Cârţan”, desfăşurată de Radio România Timişoara, având motto-ul „Ai carte, ai parte!”, împlineşte astăzi, de Ziua Culturii Naţionale, 15 ani.
Peste 170.000 de cărţi au fost donate în această perioadă bibliotecilor rurale din România, dar şi comunităţilor româneşti din Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Austria, Italia şi Spania. Volumele donate de ascultătorii Radio România Timişoara sunt colectate şi distribuite de redactorii Radu-Ciprian Pop şi Ioan-Alexandru Tătar.
În octombrie 2013, 1.200 de cărţi şi CD-uri cu muzică şi poezie românească au fost donate românilor din Verona, prilej cu care, la Villafranca de Verona, s-a deschis prima bibliotecă a comunităţii româneşti din zonă.
În septembrie 2014, peste 1.200 de cărţi, CD-uri şi alte materiale au ajuns la două şcoli cu predare în limba română din Roma, proiectul fiind sprijinit de Ambasada României în Italia.
Alte o mie de volume au fost donate pe parcursul anului trecut bibliotecii din Răbăgani (judeţul Bihor), distrusă într-un incendiu şi Casei memoriale Mihai Eminescu din Ipoteşti.

(RADOR – 15 ianuarie)