Agricultorii care vor să acceseze fonduri europene au mai multe şanse de a le obţine dacă fac parte dintr-o asociaţie de profil

Agricultorii care vor să acceseze fonduri europene au mai multe şanse de a le obţine dacă fac parte dintr-o asociaţie de profil. În judeţul Mehedinţi, numărul fermierilor înscrişi în asociaţii este foarte mic.
Reporter: Mihai Bădescu – Apartenenţa la o asociaţie agricolă înseamnă câteva puncte în plus la proiectul dvs., puncte care pot face diferenţa între un proiect eligibil şi unul neiligibil. Dacă doi fermieri au întocmit două proiecte identice pentru achiziţionarea de utilaje, de exemplu, şi unul este înscris într-o asociaţie agricolă iar celălalt nu, cele mai mari şanse să obţină finanţarea le are fermierul care face parte dintr-o asociaţie agricolă. În Mehedinţi sunt aproape 39 de mii de fermieri. Cei 6 mii care desfăşoară activităţi în sectorul zootehnic au fost forţaţi să facă parte din asociaţii de crescători de animale pentru că altfel nu ar fi primit subvenţia. În schimb, sunt cel puţin 30 de mii de fermieri care cultivă pământul, dar care nu fac parte din nici o asociaţie agricolă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 ianuarie