Mountainbike – Romania incepe asaltul spre Olimpiada!

Drumul spre Rio trece prin Oman!

Ovidiu Tudor Oprea si Lucian Logigan, componenti ai echipei de mountain bike Ideal Geiger si ai lotului national, au plecat in indepartatul Oman pentru prima competitie oficiala din acest sezon.

Trans Hajar, competiție categoria S2 din calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), se va desfasura in perioada 30 ianuarie – 4 februarie si numara 5 etape în lungime totala de 300km. Traseele sunt off-road pe drumuri si poteci si insumeaza diferente mari de nivel. Cei doi rideri vor ajunge in Oman mai repede pentru a se antrena in zona de concurs si a face recunoasterea traseelor.

Este prima competitie din acest an din campania de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, campanie inceputa de cei doi anul trecut si care se va incheia in mai 2016.

Cu punctele acumulate pana in prezent, sportivii de la Ideal Geiger au reusit obtinerea unui loc pentru Romania in disciplina mountain bike la Jocurile Europene ce vor avea loc in premiera in acest an la Baku.

Aflata anul trecut pe locul 63 in lume, Romania a urcat spectaculos pe pozitia a 39-a gratie titlului obtinut de Lucian Logigan si a medaliei de argint obtinuta de veteranul Ovidiu Tudor Oprea (38 ani) la Balcaniada de la Skopje din septembrie. In 2004, acesta era unicul reprezentant al Romaniei la ciclism la Jocurile Olimpice de la Atena.

Prezența ciclistilor la JO 2016 in proba de mountain bike se face pe baza unui clasament pe natiuni, in care fiecare tara puncteaza prin rezultatele celor mai buni trei sportive clasati. Doar primele 24 națiuni pot trimite reprezentanți la Rio de Janeiro.