O seară extraordinară pentru protagoniştii turneului „Duleul viorilor” care au concertat, aseară, la Londra

O seară extraordinară pentru protagoniştii turneului „Duleul viorilor” care au concertat, aseară, la Londra. Un eveniment mult aşteptat, pentru care biletele s-au epuizat cu multe săptămâni înainte şi care a deschis „Luna Enescu” – o serie de manifestări dedicate de Institutul Cultural Român din Londra lui George Enescu, la 60 de ani de la moartea compozitorului. Violoniştii Gabriel Croitoru şi Liviu Prunaru, acompaniaţi de pianistul Horia Mihail, au prezentat pe scena londoneză un program spectaculos de mare virtuozitate. Rezultatul a fost unul pe măsură – spune violinistul Liviu Prunaru.
Liviu Prunaru: Foarte frumos, a fost o seară frumoasă, cel puţin din partea noastră, ne-au cerut două bisuri, le-a plăcut foarte mult. Suntem deja la a patra ediţie şi cred că este momentul, într-adevăr, ca să se vadă şi în afară un pic nu numai aceste două viori extraordinare, ci şi nişte români, destul de răsăriţi, zic eu, cred că este momentul să începem să scoatem acest duel şi în afara ţării.
Realizator: Concertul muzicienilor români la Londra vine după ce în ţară s-a încheiat de curând a patra ediţie a turnelului de succes „Duelul viorilor”, organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 ianuarie