Republica Moldova îşi va continua parcursul de integrare europeană – spune Vlad Ţurcanu

Republica Moldova îşi va continua parcursul de integrare europeană, chiar dacă rezultatele alegerilor parlamentare din noiembrie anul trecut au îngreunat procesul de formare a unei alianţe guvernamentale – este de părere Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui moldovean, Nicolae Timofti. Prezent la reuniunea de astăzi, de la Bucureşti, a jurnaliştilor din Republica Moldova şi România, Vlad Ţurcanu a anunţat că la începutul săptămânii viitoare, la Chişinău, va fi numit noul premier.

Vlad Ţurcanu: Preşedintele Nicolae Timofti rămâne un adept convins al ideii de integrare europeană şi încrederea noastră este că guvernul care ar urma să fie învestit va continua proiectul de integrare europeană. Aţi văzut şi denumirea care există pentru coaliţia din parlament, aşa încât eu cred că proiectele, care sunt în plină desfăşurare pe dimensiunea europeană, vor continua, aceasta fiind voinţa majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova şi faptul că toate procesele, care în 2014 au culminat prin performanţe notabile, cum ar fi semnarea Acordului de Asociere şi de liberalizarea regimului de vize, nu se poate întrerupe, după părerea mea, indiferent care sunt reacţiile şi comentariile de moment.

Realizator: Ieri, Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Democrat au convenit asupra unei coaliţii guvernamentale minoritare, fără liberali. Liderii celor două formaţiuni au semnat acordul de constituire a noii structuri ce se va numi Alianţa Pentru o Moldovă Europeană. Ea va deţine în parlament doar 42 de mandate, din totalul de 101, dar comuniştii au anunţat că sprijină această formulă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 ianuarie