HI FILM lanseză vizualul “AFERIM!”

Hi Film Productions lansează posterul lungmetrajului “AFERIM!”, în regia lui Radu Jude, singurul film românesc selectat în Competiția Oficială de la Berlinale 2015.

Pelicula va avea premiera mondială pe 11 februarie în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin urmând ca pe 6 martie să intre în cinematografele din România.

Identitatea vizuală a filmului “AFERIM!” este semnată de echipa Good Hands și directorul de creație Liviu Neagoe în colaborare cu art director-ul Alexandru Nimurad. Conceptul afișului îi aparține regizorului Radu Jude.

“Am ales momentul răsăritului, care prin cromatică vorbește despre amalgamul emoțional al filmului – pasiune, suferință, luptă, credință și optimism – și cele trei personaje principale alergând prin “golgota” aventurii, la începutul secolului al XIX-lea. Troițele, elementele ușor mlăștinoase, ceața împreună cu un mood ușor arhaic prin textură au coagulat frame-ul de poveste autentic românească”, declară directorul de creație Liviu Neagoe.

“AFERIM!” este singurul film românesc selectat în Competiția Oficială a Berlinalei alături de producții precum “Queen of Desert” (regia Werner Herzog), “Taxi” (regia Jafar Panahi), “Knight of Cups” (regia Terrence Malick), “Eisenstein in Guanajuato” (regia Peter Greenaway). Premiera mondială este programată pe 11 februarie la Berlinale Palast.

Din distribuție fac parte: Teodor Corban,  Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu,  Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuțiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreția Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanța Vintilă-Ghițulescu, producător Ada Solomon.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor “Lampa cu căciulă”, “Alexandra”, “O umbră de nor”, “Trece și prin perete”, producții care au câștigat numeroase premii. Lungmetrajul de debut, “Cea mai fericită fată din lume” a fost distins cu Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, Premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival si Premiul FIPRESCI la IndieLisboa.

Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, “Toată lumea din familia noastră”, a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum, și a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie 2012. “Toată lumea din familia noastră” a obținut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d’Or și Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului Internațional de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF și Premiul pentru regie alaturi de Premiul Publicului la B-EST IFF.

“AFERIM!” este o producție Hi Film, în coproducție cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România. Un film realizat cu sprijinul Cinema City, tocmai.ro, Timișoreana, MEDA, Dr Oetker, Aqua Carpatica, Libra Internet Bank și Fundația pentru o Societate Deschisă. Finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Un proiect susținut de Eurimages.