Un asteroid va trece pe lângă Pământ, diseară, în jurul orei 19:00, la o distanţă de doar trei ori mai mare decât cea de la Lună la Terra

Un asteroid cu un diametru de aproximativ 500 de metri va trece pe lângă Pământ, diseară, în jurul orei 19:00, la o distanţă de doar trei ori mai mare decât cea de la Lună la Terra. Fenomenul, destul de rar dar periodic, este foarte important pentru specialişti, el va putea fi observat şi de amatori, în tot cursul nopţii următoare. Doctorul în astronomie de la Institutul Astronomic al Academiei Române, Magda Stavinschi:

Magda Stavinschi: Asteroidul 2004 BL86 va fi la numai 1,2 milioane kilometri de noi, deci nu ne poate ameninţa în niciun fel. În schimb, el va putea fi observat printr-un binolcu sau cu o mică lunetă când traversează constelaţia Leul. Specialiştii nu vor pierde prilejul de a-l studia, pentru că trebuie înţeles cât mai bine acest tip de obiecte cereşti.

Magda Stavinschi a precizat, că următorul eveniment astronomic va avea loc la 20 martie, fiind vorba, de data aceasta, de o eclipsă de Soare. La noi în ţară va fi una parţială, dar mai mult de jumătate din discul solar va fi acoperit de umbra Lunii.