Comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Pierre Moscovici, afirmă că grecii au făcut multe eforturi şi sacrificii necesare

Comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Pierre Moscovici, a declarat că Grecia ar trebui să vadă roadele reformelor făcute până acum. El a păstrat o poziţie prudentă înainte ca noul guvern grec să precizeze modul în care doreşte renegocierea datoriei externe.

Pierre Moscovici: Grecii au făcut multe eforturi şi sacrificii care erau necesare. În acelaşi timp, trebuie să realizăm că Grecia este deja pe cale de redresare şi nu trebuie întreruptă această dinamică economică. De aceea, din punctul meu de vedere, trebuie să căutăm compromisul, soluţia comună, nu confruntarea. Trebuie să mergem mai departe împreună pentru ca Greciei să-i fie bine în Uniunea Europeană şi în zona euro.

Uniunea Europeană ceruse anterior Greciei să-şi respectele angajamentele faţă de creditori şi a respins posibilitatea unei reduceri a datoriei de aproape un sfert de miliard de euro. Actualul program de ajutorare se încheie la sfârşitul lui februarie, iar Grecia mai are reforme de făcut pentru a primi şi ultima tranşă de 1,8 miliarde.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 ianuarie