Legea salarizării din sistemul bugetar va fi revizuită – a anunţat ministrul muncii, Rovana Plumb

Legea salarizării din sistemul bugetar va fi revizuită, astfel încât toţi cei care lucrează în acest sector să beneficieze de o indemnizaţie corespunzătoare -s-a stabilit tot în şedinţa de astăzi a executivului. Potrivit ministrului muncii, Rovana Plumb, două treimi dintre cei aproximativ 1,200 de milioane de bugetari din România au salarii situate sub 1.250 de lei pe lună. Rovana Plumb a explicat cum se vor corela salariile şi cum sunt ele indexate anul acesta:

Rovana Plumb: De la 1 ianuarie, 975 de lei, de la 1 iulie va fi 1.050 de lei. Această majorare a salariului minim pe economie a condus, în cadrul salarizării în sectorul bugetar şi la suprapunerea unor clase de salarizare, ceea ce necesită o corecţie, o corelare. 923.000 dintre cei 1,186 milioane de salariaţi din sectorul bugetar au un salariu net sub 1.250 de lei.

Realizator: Ministrul muncii, Rovana Plumb, a mai anunţat că începând cu 16 februarie, pensionarii  vor putea beneficia de bilete de tratament în staţiunile balneare. Ea a precizat că sunt alocate pentru acest an 220 de mii locuri, mai multe cu 10.000 faţă de anul trecut.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 ianuarie