Liderul PC, Daniel Constantin, propune modificarea actualului sistem privind votul prin corespondenţă

La Palatul Cotroceni, continuă consultările preşedintelui Klaus Johannis cu reprezentanţii formaţiunilor parlamentare pe teme de actualitate legislativă. Tocmai a ieşit de la discuţii delegaţia Partidului Conservator. Redactorul Oana Bâlă, în direct, cu informaţii despre declaraţiile făcute de liderii PC.

Reporter: Liderul PC, Daniel Constantin, a afirmat că, în cadrul discuţiilor cu şeful statului conservatorii au propus modificarea actualului sistem în ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, astfel încât toţi românii să poată vota într-un mod direct şi transparent. La fel ca social-democraţii, conservatorii susţin că Autoritatea Electorală Permanentă ar trebui să se ocupe şi de organizarea alegerilor din străinătate. Ei consideră că cea mai eficientă modalitate este ca românii din străinătate să se înscrie înainte cu şase luni de alegeri pe liste permanente la ambasade. Daniel Constantin a precizat că a prezentat şi o analiză privind sistemele de vot din alte ţări.

Daniel Constantin: Cred că este foarte important să nu încercăm să inventăm un sistem nou, ci să-l adaptăm, să adoptăm un sistem european, eficient, la realităţile pe care le are România.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 ianuarie