HI FILM PRODUCTIONS lansează trailerul AFERIM!

Radu Jude

Cu două săptămâni înainte de premiera mondială de la Berlin, Hi Film Productions lansează trailerul pentru cel mai așteptat film al anului, “AFERIM!”.

Cel de-al treilea lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude este singurul film românesc selectat în Competiția Oficială de la Berlinale 2015.

“AFERIM!” va avea premiera mondială pe 11 februarie urmând ca pe 6 martie să fie lansat în cinematografele din România.AFERIM_layered_27Jan2

“Posterul și trailerul de la “AFERIM!” nu sunt concepute ca niște unelte de marketing, ci ca un fel de extensii ale filmului. Am încercat să le gândesc pe ambele astfel încât componenta intertextuală a filmului să fie scoasă în evidență, mai ales pentru a aduce un omagiu câtorva modele. Astfel, posterul citează maniera ușor kitschoasă în care erau realizate posterele vechilor filme western. Iar prin trailer încerc, în pur spirit godardian, să omagiez câteva din operele și autorii care au însemnat enorm pentru mine în perioada de pregătire a filmului (și nu numai). Mai sunt multe altele omagiate discret în film, dar prefer să las spectatorilor plăcerea și bucuria de a le remarca”, a declarat regizorul Radu Jude.

Trailerul poate fi văzut aici:

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=mmTYOY_jQWc[/youtube]

“AFERIM!” este singurul film românesc selectat în Competiția Oficială a Berlinalei alături de producții precum “Queen of Desert” (regia Werner Herzog), “Taxi” (regia Jafar Panahi), “Knight of Cups” (regia Terrence Malick), “Eisenstein in Guanajuato” (regia Peter Greenaway).

Din distribuție fac parte: Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).