Zsolt Semjén, viceprim-ministrul ungar: este inadmisibil ca UDMR să nu îndeplinească un rol important în parlamentul de la Bucureşti

 Potrivit lui Zsolt Semjén, este inadmisibil ca UDMR să nu îndeplinească un rol important în legislativul de la Bucureşti.
Viceprim-ministrul ungar a luat cuvântul, în numele guvernului ungar, la gala de sâmbătă în care a avut loc aniversarea a unui sfert de secol de la înfiinţarea UDMR. Zsolt Semjén a adresat mulţumiri pentru faptul că UDMR a susţinut ideile partidelor constituite pe criterii etnice. Viceprim-ministrul ungar a opinat că doar partidele maghiare de dincolo de frontiere, constituite pe criterii etnice, pot să asigure dăinuirea părţilor naţiunii. Zsolt Semjén a accentuat că maghiarii din Bazinul Carpatic nu au cerut niciodată drepturi care nu există în alte ţări ale Europei, sau care să nu fie acceptate în general. „Dacă am accepta că există ceva care se cuvine altcuiva, însă nouă nu, am accepta că suntem cetăţeni de rangul doi în UE” – a declarat viceprim-ministrul ungar.

(MTI – 31 ianuarie)