Acord de colaborare bilaterală între Radio România şi Radio Cehia

Acord de colaborare2Radio România şi Radiodifuziunea Cehă au încheiat un nou Acord de colaborare bilaterală, cu o durată de doi ani, care prevede realizarea de schimburi de programe între cele două posturi publice de radio, reprezentând producţii proprii şi fluxuri de ştiri, pe bază de reciprocitate.

Acordul a fost semnat la sediul Radiodifuziunii cehe de către Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al Radio România, şi Peter Duhan, Director General al Radiodifuziunii din Cehia. La semnarea acordului au fost prezenţi reprezentanţi ai Ambasadei României la Praga şi membri ai conducerii celor două Radiodifuziuni.

Printre prevederile acordului se numără şi participarea la festivaluri radio, concursuri şi spectacole culturale realizate de cele două radiodifuziuni, realizarea de programe muzicale şi vorbite pentru emisiunea în limba cehă de la Radio România Timişoara, precum şi a unei săptămâni a culturii cehe la Radio România Cultural în cadrul căreia se vor difuza producţii ale Teatrului Naţional Radiofonic cu texte din literatura cehă. La rândul său, partea cehă s-a arătat interesată de includerea în repertoriul său a unor piese de teatru din repertoriul Radio România. Între cele două părţi s-au schimbat, de asemenea, invitaţii de participare la festivalurile de radio-drama ale fiecărei radiodifuziuni, respectiv Prix Bohemia şi Grand Prix Nova.

În privinţa extinderii relaţiilor bilaterale în domeniul muzical, s-au discutat primele detalii ale unui posibil concert al ONR la Praga în cadrul celei de a 90-a stagiuni anuale a Orchestrei Simfonice Radio din Praga, urmat de un al doilea concert care va fi susţinut pe scena Bratislava Music Festival.