Atelierele primăverii debutează la Muzeul Național de Istorie a României în luna februarie 2015

Muzeul Na țional de Istorie a României (MNIR) desfășoară în lunile februarie şi martie a.c., o serie de ateliere educative şi de creaţie sub genericul Atelierele primăverii, care vor avea loc în fiecare zi de miercuri şi vineri începând cu ora 11.00, în perioada 4 februarie – 6 martie, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București.

Vor fi organizate astfel, două tipuri de ateliere: “Mărțișorul creponat”, în perioada  4 – 27 februarie și “Mărțișorul micilor orfevrieri”, în perioada 11 februarie – 6 martie.

Cele două ateliere sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani, care doresc să creeze propriile mărțișoare, din hârtie creponată sau material FIMO, pe care să le poarte sau să le ofere ca simbol al primăverii.

Înscrierile se fac cu cel puţin două zile înainte de data în care va avea loc atelierul, telefonic, la numărul 021.315.82.07/interior 1008 sau prin e-mail, la adresa pr.mnir@gmail.com . Pentru desfăşurarea în condiţii optime a atelierelor, numărul de participanţi este cuprins între 10 (minim) şi 20 (maxim) de persoane.

Atelierul “ Mărțișorul creponat ” se desfășoară în zilele de 4, 6, 13, 18, 20 și 27 februarie 2015, costul unui bilet de participare fiind de 14 lei.

Atelierul “M ărțișorul micilor orfevrieri ” are loc în zilele de 11 și 25 februarie, respectiv 4 și 6 martie, costul unui bilet de participare fiind de 15 lei.

În cadrul atelierelor, participanții se vor bucura de o vizită ghidată gratuită, la alegere, într-una din expozițiile permanenteTezaur Istoric” sau “ Copia Columnei lui Traian ”.