Comisia Juridică a Senatului analizează solicitările procurorilor de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul a doi senatori

Solicitările procurorilor, de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul senatorilor Ion Ariton şi Varujan Vosganian, sunt analizate azi de Comisia Juridică a Senatului. La discuţiile din acestă dimineaţă au participat şi cei doi parlamentari. Senatorul Varujan Vosganian este suspectat de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare în dosarul Romgaz. Ion Ariton, suspectat de fapte de corupţie în dosarul „Gala Bute”, a declarat presei, că le va cere colegilor să fie de acord cu cererea procurorilor.
Ion Ariton: „I-am rugat pe colegi să înainteze cât mai repede avizul. Aştept să fiu solicitat de către DNA, să pot să lămuresc acele lucruri care au apărut. Am avut foarte multe companii şi doar zece au putut să sponsorizeze ceea ce nu înseamnă ca au fost obligaţi”.
Decizia Comisiei, în cazul parlamentarului Ion Ariton, ar putea ajunge în plenul Senatului luni – a transmis redactorul RRA, Nucu Jalea.