Proteste ale sindicaliştilor de la Combinatul Siderurgic Arcelor Mittal

Circa 100 de sindicalişti au protestat, la Galaţi, la poarta Combinatului Siderurgic Arcelor Mittal. Potrivit liderului sindical Gheorghe Tiber, muncitorii sunt nemulţumiţi de felul în care a fost negociat Contractul Colectiv de Muncă pe 2015. Conform acestuia, salariile siderurgiştilor au fost majorate doar cu 70 de lei brut, adică mai puţin de jumătate din cât au solicitat sindicaliştii.

Gheorghe Tiber: Principala revendicare a oamenilor este o creştere salarială realistă şi un tratament egal al tuturor salariaţilor, indiferent de afilierea lor sindicală la un sindicat sau altul. O creştere realistă ar însemna cel puţin 25% la salariul fiecărui salariat în două tranşe, una de la 1 ianuarie şi una de la 1 iulie sau alternativ 500 de lei brut, dat în două tranşe, de asemenea, 1 ianuarie, 1 iulie.

Pe de altă parte, administraţia combinatului a transmis că majorarea salarială depăşeşte de trei ori rata inflaţiei şi că această creştere a fost făcută în condiţiile în care, „unitatea încă se luptă pentru supravieţuire” .

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 februarie