Ambasada Olandei la Bucureşti organizează la Timişoara o sesiune gratuită de informare pentru cei care doresc să muncească în străinătate

Ambasada Olandei la Bucureşti organizează astăzi, la Timişoara, o sesiune gratuită de informare pentru cei care doresc să muncească în străinătate. Evenimentul intitulat „Informează-te complet, angajează-te corect” face parte dintr-un proiect privind mobilitatea forţei de muncă şi are ca scop conştientizarea şi atenţionarea potenţialilor angajaţi în Olanda, cu  privire la necesitatea informării înainte de plecare.

Sesiunea gratuită de informare va cuprinde două întâlniri: una de la ora 10:00, dedicată autorităţilor locale, agenţiilor de recrutare, sindicatelor şi patronatelor, şi alta de la ora 12:00 pentru persoanele care vor să lucreze în străinătate. Aceştia vor primi informaţii cu privire la contractele de muncă, asigurări sociale şi medicale, costurile vieţii în Olanda, cunoaşterea unei limbi străine şi înscrierea copiilor la şcoală. Evenimentul are ca scop atât succesul la locul de muncă în străinătate, cât şi evitarea pericolelor legate de contractele de muncă nefavorabile şi chiar de exploatarea prin muncă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 februarie