Sesiuni regionale de selecţie organizate de Fundația European Youth Parliament Romania

Parlamentul European al Tinerilor – European Youth Parliament (EYP) – este o organizație europeană de reprezentare a tinerilor fondata in 1987. EYP promovează dimensiunea europeană în educație și oferă posibilitatea elevilor sau studenților, cu vârsta cuprinsă între 16 și 21 de ani, care stăpânesc limbă engleză fluent și care sunt interesați de probleme politice europene, să ia parte la o experiență practică și pozitivă de învățare.

European Youth Parliament funcționează în România ca proiect al Fundaței EYP Romania cu sediul în Oradea, str. Avram Iancu nr.7/7. EYP România dorește organizarea sesiunilor regionale de selecție 2015, urmând modelul deja consacrat de organizare a acestui tip de eveniment EYP care va include teambuilding, munca in comitet, dezbateri in adunarea generala, seara interculturala si miniconcert susținut de participanții muzicieni.

Fundația European Youth Parliament Romania (EYP Romania) organizează în primăvara anului 2015 selecții în cele 3 regiuni istorice ale României după cum urmează: 28-30.03.2015 Sesiunea Regională de Selecție Muntenia (Bușteni, Prahova), 03-05.04.2015 Sesiunea Regională de Selecție Transilvania (Bușteni, Prahova), 24 – 26.04.2015 Sesiunea Regională de Selecție Moldova (Oglinzi, Neamț).

Sesiunile Regionale de Selecție au ca obiectiv selectarea delegaților pentru participarea la Sesiunea de Selecție Națională din toamna acestui an (în total 60 de tineri, cate 20 selectați la fiecare Regionala). Cu ocazia Sesiunii Naționale de Selecție din toamna 2015 care va avea loc la Oradea in per. 23-26.10.2015, vor fi selectați cei 9 reprezentanți ai României la cea de-a 81-a Sesiune Internaționala EYP, din primăvara anului 2016, care se va desfășura în Dublin, 4-13.03.2016.

Tinerii liceeni și studenți, doritori să participe la aceste întruniri, trebuie să formeze o delegație alcătuită din 11 membri (zece politicieni și un muzician) din cadrul aceluiași liceu (excepție putând face muzicianul, care poate fi dintr-o instituție de învățământ specializata). Aplicațiile se transmit centralizat pe adresa office@eypromania.eu corespunzător regiunii istorice, delegațiile din București putând aplica la oricare dintre cele trei sesiuni. Termen limita pentru trimiterea aplicațiilor: 01.03.2015 inclusiv.

Pentru informații suplimentare (dosar de candidatură cu detalii organizaționale si fise de participare) accesați site-ul fundației (www.eypromania.eu) sau contactaţi-ne pe adresa eyp@eypromania.eu.