„Loteria Fiscală” îşi propune să îi responsabilizeze pe clienţi şi să contribuie la reducerea evaziunii fiscale

„Loteria Fiscală”, lansată de Ministerul de Finaţe, îşi propune să îi responsabilizeze pe clienţi, determinându-i să ceară bonul fiscal după cumpărături şi, astfel, să contribuie la reducerea evaziunii fiscale. Invitat la Realitatea TV, ministrul de resort, Darius Vâlcov a anunţat, astăzi ,că acest program va atrage după sine verificări ale inspectorilor ANAF la sediile societăţilor comerciale, în primă etapă pentru validarea bonurilor fiscale câştigătoare, pentru ca, apoi, să se extindă la întreaga lor activitate.

Darius Vâlcov: Nu trebuie să ascund, că această loterie are şi o parte care ne va duce spre un control mai amănunţit, pentru că firma care l-a emis va primi şi dumneaei în dar un control de la inspectorii ANAF. Vor fi 100 de norocoşi, să spunem, sau un norocos, dar vor şi 100 de firme care vor fi controlate, pentru a vedea dacă acel bon fiscal este valid. Şi, dacă tot mergem să vedem dacă este valid, vom face şi un control al activităţii acelei firme.

Ministrul de finanţe, Darius Vâlcov, a mai precizat, că anul acesta ANAF va trebui să aducă în plus la bugetul de stat peste la 8 miliarde de lei – sumă convenită, de altfel, cu experţii financiari internaţionali, în urmă cu peste două luni.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 februarie