Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, a respins acuzaţiile vehiculate în spaţiul public la adresa sa şi a SRI

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, a respins, astăzi, categoric acuzaţiile vehiculate în spaţiul public la adresa Serviciului Român de Informaţii şi a sa personal. Este vorba despre declaraţiile făcute de deputatul Elena Udrea care, după ce a intrat în vizorul procurorilor anticorupţie, a susţinut, în mai multe rânduri, că generalul Florian Coldea ar fi fost implicat în activităţi ilegale, neconforme cu statutul său. Acesta a fost audiat, astăzi, mai bine de cinci ore în Comisia Parlamentară pentru exercitarea controlului asupra activităţii SRI, care s-a autosesizat pe acest subiect, după cum a declarat preşedintele Comisiei, Georgian Pop. Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, a afirmat, la ieşirea de la audieri.
Florian Coldea: „Resping categoric afirmaţiile exprimate public la adresa SRI şi a mea, pe care le consider demigratoare şi lipsite de orice fundament real.  Am asigurat membrii comisiei şi, pe această cale, asigur pe toţi cei care sunt interesaţi că SRI îşi face datoria în continuare cu bună credinţă, la aceleaşi standarde de calitate şi legalitate în interesul apărării siguranţei naţionale şi a cetăţenilor ei”.
La această oră, directorul general pentru securitate din cadrul SRI prezintă membrilor comisiei raportul la zi privind verificările interne realizate în acest caz. Prezentarea are loc în lipsa generalului Florian Coldea, ne-a transmis redactorul nostru, Mugur Mihăiţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 februarie)