Anonymous declanşează „Operaţiunea ISIS”

v2-AnonymousisisGruparea de hackeri „Anonymous” a anunţat că va ataca conturile de pe reţelele sociale aparţinând susţinătorilor ISIS spunând că va face totul pentru a-i expune.
Cel mai nou mesaj al Anonymous vine la puţin timp după ce gruparea declarase război şi site-urilor jihadiste imediat după atacul de la Charlie Hebdo din ianuarie.
Gruparea pretinde că a dezactivat deja câteva conturi de Twitter şi de Facebook aparţinând adepţilor Statului Islamic.
ISIS a folosit mereu reţelele sociale pentru diseminarea propagandei sale şi s-a folosit de ele pentru recrutarea de noi membri.
În filmul numit „Operaţiunea ISIS”, Anonymous începe prin a afirma că membrii săi sunt din toate rasele, religiile, orientările sexuale şi straturile sociale.

„Suntem musulmani, creştini, evrei. Suntem hackeri, spărgători de coduri, activişti, spioni, phisheri sau simpli cetăţeni. Suntem tineri şi bătrâni, homosexuali sau heterosexuali. Provenim din toate ţările, rasele, religiile, etniile – toţi pentru unul, unul pentru toţi, nedivizaţi de nimic. Suntem Anonymous”.

Filmul avertizează oamenii că „membrii ISIS nu sunt musulmani”.
Apoi, se adresează direct grupării:

„Vă vom vâna, vă vom ataca site-urile, conturile, mailurile şi vă vom demasca. De acum înainte nu va exista linişte pentru voi în mediul online, veţi fi trataţi ca un virus iar noi suntem soluţia. Internetul este al nostru acum.”

Mai mult de 1.500 de conturi asociate cu Statul Islamic au fost suspendate de Twitter, potrivit publicaţiei Hacker News. Pentru a face faţă acestei provocări, susţinătorii ISIS au creat un ghid pentru reţelele sociale unde dau indicaţii despre cum trebuie să-ţi faci un cont fără a fi descoperit.
Concluzia filmului este următoarea:

„ISIS,  suntem Anonymous, suntem o legiune. Nu iertăm şi nu uităm. Fiţi pregătiţi! „

www.independent.co.uk
Traducerea: Bianca Ioniţă