Elena Udrea are dreptul să vină în faţa colegilor să-şi prezinte punctul de vedere, însă nu poate intra în Parlament cu cătuşele la mâini

Camera Deputaţilor trebuie să se pronunţe asupra unei noi cereri de arestare preventivă, trimisă de DNA pe numele Elenei Udrea. Procurorii anticorupţie au extins cercetările în dosarul „Gala Bute”, iar fostul ministru este acuzat de trei noi infracţiuni de luare de mită, fapte care nu ar fi fost cunoscute în momentul primei sesizări a Camerei. Elena Udrea este acuzată acum că ar fi primit peste 1 milion de euro ca să ajute mai multe firme care aveau contracte cu statul. Un răspuns din partea plenului Camerei este aşteptat la începutul săptămâii viitoare. Până atunci, deputaţii trebuie să rezolve şi o problemă apărută în premieră: statutul de parlmentar al Elenei Udrea îi dă dreptul să vină în faţa colegilor să-şi prezinte punctul de vedere, însă nu poate intra în Parlament cu cătuşele la mâini – spune preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Valeriu Zgonea: Trebuie să discutăm cu ministrul justiţiei şi cu procurorul general, ca să vedem condiţionalităţile accesului în sală, există, poate, interdicţie din partea instanţei,ca doamna deputat să se vadă cu anumite persoane şi, atunci, noi trebuie să ne limităm accesul în sală. Dar cea mai importantă decizie este că un parlamentar aflat în exerciţiu nu poate intra în cătuşe într-o comisie permanentă. La fel şi în plen.
Realizator: Astăzi, Elena Udrea urmează să meargă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă contestaţia sa faţă de arestarea preventivă în dosarul „Microsoft”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 februarie)