Spaghete cu sardine

DSCI2179Spaghetele sunt felul ideal de mâncare atunci când ne grăbim și vrem totuși să mâncăm ceva consistent. Toată lumea știe să prepare spaghete; în rețeta asta, mai interesantă este combinația.

Nu ne ia mai mult de jumătate de oră cu totul!

Pentru combinația de față – spaghete, sardine, sos roșu – avem nevoie de:

Jumătate de pachet de spaghete integrale (integrale, pentru că sunt mai gustoase și mai dietetice) – 125 grame (pachetele în general sunt de 250 grame)

Un borcan mic de sos Panzani sau orice alt sos de roșii cu mirodenii (250 grame)

O cutie de conserve de sardine în ulei

4-5 căței de usturoi

O lămâie

Ulei de măsline

Sare, piper, cimbru și oregano

Cașcaval ras

Spaghetele se fierb în apă cu sare, 5 minute dacă vrem să iasă al dente, 8-10 minute, dacă ne plac mai moi. Se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp se decojește usturoiul și se zdrobește mărunt, mărunt, se rade coaja de lămâie și se păstrează și câteva picături de zeamă (nu multă, să nu devină totul prea lichid). Usturoiul zdrobit, coaja rasă de lămâie și condimentele (sarea, piperul, cimbrul și oregano) se amestecă cu sardinele în ulei (se păstrează uleiul din conservă, nu se aruncă)

Pastele bine scurse se pun la loc în oală, unde se călesc în puțin ulei de măsline și se adaugă amestecul de sardine cu lămâie și usturoi, sosul de roșii și puțin cașcaval ras.

Poftă bună!

Daniela Sîrbu