Pentagonul a inclus şi Bulgaria în planurile de oprire a Rusiei

Pentagolul a inclus şi Bulgaria în planurile de oprire a Rusiei. Faptul a reieşit din declaraţia în Congresul SUA a subsecretarului de stat pentru apărare al SUA, Christine Wormuth, a transmis TASS.
Christine Wormuth a remarcat unele rezultate ale precedentei politici de „restartare” în relaţia cu Rusia, însă a pus accentul pe faptul că acum „pentru SUA este mult mai necesar să reconfirmăm marea importanţă a opririi şi obligaţiile care le revin din Articolul 5 al Tratatului Atlanticului de Nord”, adică apărarea colectivă a statelor membre ale NATO.
Subsecretarul apărării al SUA a explicat că SUA intenţionează să „opreasca agresiunea rusă mai departe” în Europa, care ameninţă stabilitatea pe continent. Potrivit doamnei Wormuth, SUA au luat deja o serie de măsuri, inclusiv „au asigurat prezenţa lor militară în state precum Republicile Baltice, Polonia, România şi Bulgaria”. Christine Wormuth a raportat că, în ultimul an, SUA „au mărit de trei ori participarea propriilor forţe militare la patrularea spaţiului aerian în zona Baltică”, au extins aplicaţiile comune împreună cu piloţii militari polonezi şi de 14 ori şi-au trimis navele militare marine în Marea Neagră şi în Marea Baltică.

www.24chasa.bg – 26 februarie