Conferinţă privind vulnerabilitatea Capitalei la cutremure

Instituţiile responsabile cu intervenţia în situaţii de urgenţă sunt gata oricând să acţioneze pentru combaterea efectelor unui eventual seism în Bucureşti. De asemenea municipalitatea are pregătite aproximativ 40 de mii de locuri de campare, dotate cu paturi, saci de dormit şi bucătării mobile. La o conferinţă privind vulnerabilitatea Capitalei la cutremure, primarul general Sorin Oprescu s-a declarat mulţumit de pregătirea instituţiilor, pentru a acţiona în astfel de situaţii.

Sorin Oprescu: Din punct de vedere al intervenţiei rapide, da, nemulţumirea mea şi temerea mea, de ce să nu o spunem cinstit, este pentru ritmul de consolidare, care este foarte mic. Dacă reuşesc câteva blocuri, care sunt foarte mari, pe Calea Victoriei, Adriatica, tot pe Calea Victoriei colţ cu Splaiul Independenţei, dacă reuşesc să le bag în lucru consider că e un succes.

Primarul General susţine că anul acesta se vor finaliza proiecte pentru reabilitarea a 28 de clădiri cu risc seismic şi ar putea începe lucrările de consolidare pentru alte 20 de clădiri. Sorin Oprescu a precizat că, la acest moment, în Bucureşti, 186 de clădiri expertizate sunt înscrise în clasa de risc seismic ca pericol public, cu aproximativ 8.500 de locatari. Nu toţi proprietarii sunt însă de acord cu lucrările de consolidare, acesta fiind, spune primarul general, motivul pentru ritmul lent al consolidărilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 februarie