Vizita în Catania a ministrului delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tâlvăr

Românii din provincia siciliană Ragusa care lucrează fără contracte de muncă şi în condiţii grele ar putea fi sprijiniţi de autorităţile locale să se integreze pe piaţa muncii, anunţă ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tâlvăr. Demnitarul român a făcut această declaraţie pentru corespondentul RRA Elena Postelnicu, după discuţiile purtate astăzi cu oficialităţile italiene din zonă.

Angel Tâlvăr: Mă bucur că la nivelul autorităţilor există o preocupare pentru o bună integrare a românilor. Am decis împreună ca să încurajăm mediul asociativ românesc, să încurajăm presa de limbă română, iar dorinţa de ambele părţi a fost aceea ca integrarea românilor să se facă într-o manieră cât mai bună şi cât mai corectă, ţinând seama însă şi de specificul pe care noi îl avem în ceea ce priveşte departamentul nostru şi anume încurajarea păstrării identităţii naţionale a tuturor românilor care trăiesc aici.

Ministrul delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tâlvăr, se află într-o vizită oficială de patru zile în Catania, al doilea oraş ca mărime din regiunea autonomă Sicilia. În Sicilia trăiesc cu rezidenţă aproape 42 de mii de români, însă numărul lor real se pare că depăşeşte 55 de mii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 februarie