Autorităţile de la Beijing doresc impulsionarea colaborării cu România

Autorităţile de la Beijing doresc impulsionarea colaborării cu România în contextul parteneriatului strategic China-Uniunea Europeană. Aflat în ţara noastră, ministrul adjunct al Departamentului Internaţional al Partidului Comunist Chinez, Zhou Li, a evidenţiat faptul că valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România şi China a ajuns anul trecut la aproape 5 miliarde de dolari, în creştere cu aproximativ 75% faţă de 2013. El a dat, totodată, asigurări că buna colaborare dintre cele două ţări nu va fi afectată de tensiuni internaţionale precum situaţia din Ucraina.
Zhou Li: „Schimburile dintre China şi România nu vor fi afectate de factori externi. În ceea ce priveşte relaţia cu Rusia avem aceeaşi prietenie ca şi cu România. Atât relaţiile cu România, cât şi cele cu Rusia sunt la fel de bune şi au aceeaşi orientare”.
Oficialul chinez a precizat că ţara sa este deschisă şi faţă de firmele străine care doresc să investească pe teritoriul său, oferind o fiscalitate redusă şi condiţii favorabile pentru activităţi în domeniul cercetării.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 martie)