Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii consideră că metoda medierii este ineficientă în ţara noastră

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, consideră că metoda medierii este ineficientă în ţara noastră după numărul mic de cauze de această natură înregistrate. Şeful CSM a catalogat întreaga procedură drept un eşec, fără a răspunde însă la întrebarea dacă românii preferă procesele în detrimentul medierii. Marius Tudose a pus rezultatele slabe pe seama mentalităţii populaţiei şi efortului mic depus de cei îndrituiţi să întocmească actele necesare.
Marius Tudose: „Din punctul meu de vedere a fost un eşec pentru că din evidenţele pe care noi le deţinem soluţionarea cauzelor prin această metodă alternativă n-a fost cea aşteptată. Cred că se putea mai mult. Până în acest moment medierea n-a avut rezultatele scontate de noi. Nu cred că este o problemă de legislaţie, problemă de conştiinţă aş lua-o mai degrabă, şi să zic să fie şi o problemă a celor care sunt îndrituiţi să facă medierea. Poate n-au depus suficient efort, în aşa fel încât s-o facă mai aplicabilă”.
Declaraţia preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a fost făcută la bilanţul Curţii de Apel Alba Iulia şi ne-a fost transmisă de corespondentul nostru Mihai Bantea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 martie)