Actorul Joaquin Phoenix a lansat un apel împotriva industriei de pielărie din China

Starul hollywoodian Joaquin Phoenix s-a alăturat unei campanii împotriva industriei de pielărie din China care foloseşte câini sacrificaţi într-un mod brutal, campanie demarată de o organizaţie pentru drepturile animalelor numită PETA.
Actorul a publicat un film în care face apel la stoparea acestor tratamente brutale şi la boicotarea produselor din piele din China. Pe fundal rulează imagini înfiorătoare de la un abator din provincia Hebei din nord-estul Chinei, în care câinii sunt ucişi cu bastoane, decapitaţi şi jupuiţi de blană.
Joaquin Phoenix afirmă că acesta este cel mai îngrozitor lucru pe care l-a văzut până acum. Filmările au fost iniţial publicate în decembrie, după un an întreg în care PETA a făcut o anchetă amănunţită a situaţiei.
Organizaţia a aflat că un asemenea abator ucide de la 100 până la 200 de câini în fiecare zi, iar în momentul în care filmul a fost făcut 300 de animale îşi aşteptau sfârşitul în incintă.
Pielea de câine, a cărei producţie este mai ieftină decât a celei de vacă sau de oaie, este materie primă pentru mănuşi şi alte accesorii şi este exportată peste tot în lume.
China este cel mai mare producător mondial de pielărie, veniturile sale din exporturi depăşind 270 de miliarde de dolari, dar nu există sancţiuni pentru abuzul asupra animalelor de la care se obţine pielea.
PETA avertizează că produsele din piele ajung chiar şi în marile magazine de modă din America sau SUA, pentru că fără o testare ADN, nu se poate şti exact de ce natură sunt.
„Atunci când cumpăraţi mănuşi din piele naturală, curele sau pantofi, amintiţi-vă de imaginile din acest film şi de faptul că nu aveţi nici o certitudine privind provenienţa lor”. – spune Joaquin Phoenix.

Sursa: www.time.com

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă

Atenţie! Filmul conţine imagini şocante,  de o violenţă extremă!