Ziua cititului cu voce tare

Dean_Thompson2Astăzi e Ziua cititului cu voce tare. Marcat în 80 de ţări din toată lumea, evenimentul îşi propune să atragă atenţia asupra importanţei cititului. Însărcinatul cu afaceri ad-interim al ambasadei americane la Bucureşti, Dean Thompson, şi soţia sa au participat la sărbătorirea Zilei cititului cu voce tare la Clubul de educaţie alternativă al Şcolii generale 136 din capitală. Un reportaj de Alis Georgescu.

Reporter: Aproximativ 20 de copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 11 ani de la Şcoala 136 din capitală, au avut o oră de curs altfel. Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, împreună cu soţia sa, Jane, au venit astăzi la şcoală pentru a le citi copiilor poveşti cu ocazia Zilei cititului cu voce tare.

Dean Thompson: Într-o duminică dimineaţa, când soarele răsări, cald şi zâmbitor- poc!- din ouşor ieşi o omidă mică.

Reporter: Copiii au fost fascinaţi şi atenţi, mai ales că prin poveştile citite i-au implicat şi pe ei în lecţie.

Jane Thompson: Unde trăieşte ursul polar?

-: La Polul Nord.

Jane Thompson: Este foarte cald la Polul Nord?

-: Nu. Este foarte rece.

Reporter: Zilei cititului cu voce tare doreşte să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra importanţei cititului, dar şi să le transmită celor mici că au dreptul să citească, să scrie şi să-şi spună poveştile. Read Aloud Day este sărbătorită în 80 de ţări din întreaga lume. La finalul întâlnirii, Jane şi Dean Thompson au oferit şcolii mai multe cărţi donate de Ambasada SUA.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 martie