Ministerul rus al Apărării dezminte declaraţia unui general SUA, potrivit căreia în Ucraina s-ar afla 12 mii de militari ruşi

Ministerul rus al Apărării dezminte declaraţia făcută de comandantul Trupelor Terestre ale SUA în Europa, generalul Ben Hodges, referitoare la faptul că, potrivit estimărilor cadrelor militare americane, în Ucraina se află 12 mii de militari ruşi. „Nu am auzit nimic original. Cunoştinţele generalului Hodges despre Ucraina, cu atât mai mult în legătură, cu ceea ce se petrece în sud-estul acesteia, aşa cum şi singur a recunoscut recent, lasă de dorit – a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt oficial al Ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konaşenkov.

Între altele, Hodges a declarase că „este vorba de instructori militari, tehnicieni pentru deservirea sistemelor de armament moderne şi, nemijlocit, de unităţi militare ale Federaţiei Ruse”. „Este suficient să ne aducem aminte – a arătat general-maior Konaşenkov – de ‘senzaţionalele’ declaraţii făcute de generalul Hodges în urmă cu două săptămâni, referitoare la un pericol care ar veni dinspre Crimeea din direcţia localităţii Mariupol, localitate pe care până nu demult considera că este un ‘port la Marea Neagră’, ar fi ameninţată de Crimeea.

„Vreau să spun clar că pentru o cunoaştere atât de ‘profundă’ a teatrului de acţiuni militare de care acesta răspunde, potrivit funcţiei sale, orice comandant din cadrul forţelor militare ale Rusiei ar fi fost demis chiar a doua zi. De acelaşi lucru ţine, se pare, şi încercarea nereuşită a generalului Hodges de a face impresie cu declaraţia potrivit căreia în Ucraina s-ar afla 12 mii de militari ruşi” – a arătat purtătorul de cuvânt oficial al Ministerului rus al Apărării.

www.interfax.ru – 5 martie