Vremea se răceşte, iar ploile şi ninsorile revin în cea mai mare parte a ţării

Vremea se răceşte de astăzi, iar ploile şi ninsorile revin în cea mai mare parte a ţării. De la ora 13:00 intră în vigoare o atenţionare cu cod galben de vreme rea pentru toate judeţele din arcul carpatic şi sud-vestul ţării. De mâine, aceasta se va extinde şi în sudul teritoriului.
Meteorologul Maria Tomescu: În Dobrogrea, în sudul Munteniei şi al Moldovei vor predomina ploile, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte.
În plus, vântul se va intensifica în toată ţara, iar la munte va depăşi la rafale 60 de km/h, viscolind ninsoarea. De mâine, astfel de fenomene. mă refer aici mai ales la ninsori, se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în zonele montene, în Oltenia, în Muntenia, în centrul şi sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, precum şi în sudul Banatului, în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte. Temperaturile vor marca o scădere treptată. În zilele următoare în regiunile extracarpatice temperaturile nu vor depăşi 5-6 grade, iar valorile maxime de 7-9 grade se vor înregistra în vestul, nord-vestul ţării regiuni care vor fi ceva mai ferite de fenomenele de iarnă.
Realizator: Tot de mâine, va intra în vigoare o atenţionare cu cod galben de inundaţii, emisă de data aceasta de hidrologi. Sunt vizate mai multe râuri din din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi, Gorj şi Dolj.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 martie)