Voltaj reprezinta Romania la Eurovision Song Contest 2015

securedownload (5)Trupa Voltaj a castigat finala Eurovision Romania, dupa ce a obtinut cele mai multe puncte din partea publicului si a juriului de specialitate.
Selectia Nationala Eurovision a avut loc duminica, 8 martie, la Craiova, in prezenta a catorva mii de spectatori, iar trupa Voltaj, cu piesa „De la capat”, a intrat prima in concurs. Dintre cele 12 momente din finala, „De la capat” a obtinut numarul maxim de voturi – 12 – atat din partea publicului care a votat prin sms, cat si din partea membrilor juriului.
Concursul cantecului european se va desfasura la Viena, Austria, pe 19, 21 si 23 mai 2015. Romania va participa in prima semifinala Eurovision, cea din 19 mai, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria.
Cu un puternic impact emotional, “De la capat” nu face altceva decat sa reaminteasca parintilor ca, inainte de orice, un copil are nevoie de dragoste, de imbratisari, de familie. Piesa vorbeste exact despre copilarii netraite, despre parinti aflati la mii de kilometri distanta, despre povesti nespuse seara, la culcare. Pentru ca viata se petrece acum si nu are buton de rewind. Si, daca initial piesa s-a bucurat de un succes incredibil in randul romanilor plecati la munca in strainatate, Calin, Gabi, Oliver, Valeriu si Adrian sunt gata sa duca mesajul in intreaga Europa.
Programul „De la capat” este dedicat proiectelor pentru copiii si tinerii aflati in situatii dificile si despre cat de important este sa poti primi o a doua sansa, construita pe incredere, apropiere si ințelegere. Piesa “De la capat” a devenit purtatorul de cuvant al programului www.delacapat.ro in care, cei care doresc, pot sa aleaga sa se inscrie in proiecte derulate de World Vision Romania si Habitat for Humanity.
Eurovision este o competitie muzicala internaţionala, organizata de cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa: European Broadcasting Union. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere timp de 58 de ani, show-ul este unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat pe scena Eurovision se numara ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.