Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a fost audiat astăzi în dosarul „Referendumului”

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat astăzi, după ce a fost audiat de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ca martor în dosarul referendumului din 2012, că organizarea consultării populare pentru demiterea preşedintelui a fost o decizie politică şi corectă.
Victor Ponta: „Am spus adevărul şi numai adevărul despre faptul că deciziile politice privind suspendarea preşedintelui Băsescu, referendumul, sunt decizii politice şi, sigur, dacă am facut bine, oamenii ne votează, dacă am făcut rău, votează pe alţii, dar că nu a existat niciodată, în nici un fel şi în nici o formă, nici un fel de încălcare a legii. Or, într-o ţară democratică, în care cred că trăim şi trebuie să trăim, nu eşti sancţionat penal pentru faptul că iei decizii politice. Dimpotrivă, eşti sancţionat sau eşti apreciat de către alegători”.
Tot astăzi sunt audiaţi în dosarul referendumului miniştrii Mircea Duşa şi Liviu Dragnea, ultimul fiind deja trimis în judecată alături de alte 74 de persoane sub acuzaţia de folosire a influenţei sau a funcţiei de conducere dintr-un partid, cu scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 martie)