Guvernul este hotărât să pună în practică noul Cod Fiscal

Guvernul este hotărât să pună în practică încă de anul acesta noul Cod Fiscal, ce ar urma să reducă substanţial taxele şi impozitele. Premierul Victor Ponta a promis ieri că proiectul va ajunge în dezbaterea Legislativului până la sfârşitul acestei luni şi a declarat că ia în considerare angajarea răspunderii pentru această lege dacă va apare un blocaj politic în Parlament. Premierul a explicat că mediul de afaceri aşteaptă cu optimism noua legislaţie fiscală, iar evoluţia economică din ultima perioadă permite o astfel de decizie.
Victor Ponta: Este o reformă radicală pentru România. Putem să o facem acum, pentru că toate rezultatele economice ne permit acest lucru şi nu trebuie să ratăm acest moment. Îmi doresc foarte tare ca cele două coduri să fie dezbătute în parlament. Doar dacă va exista un blocaj politic iau în considerare angajarea răspunderii guvernului.
Realizator: Executivul crede că noua legislaţie fiscală va crea peste 300 de mii de locuri de muncă, însă opinia opoziţiei a fost că Guvernul face promisiuni de reducere a taxelor şi impozitelor pe care nu le poate susţine. Părerile sunt împărţite şi în rândul economiştilor. Cei mai prudenţi cred că relaxarea politicilor monetare şi fiscale nu ar conduce la creştere economică.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 martie