Preşedintele Klaus Iohannis se află în vizită oficială în Polonia

Preşedintele Klaus Iohannis se află în Polonia pentru o vizită oficială, axată pe cooperarea regională şi chestiuni de securitate în contextul conflictului din estul Ucrainei. Astăzi şeful statului se va întîlni cu preşedintele Bronislaw Komorowski, iar mâine, cu şefa guvernului, Ewa Kopacz.

Relaţia cu Polonia este o prioritate pentru România, atât în plan european, cât şi transatlantic şi este subliniată de existenţa unui parteneriat strategic, a declarat preşedintele Klaus Iohannis naintea plecării spre Varşovia. Şeful statului a precizat că România şi Polonia sunt legate de o istorie comună de cooperare şi solidaritate în momente curciale. Klaus Iohannis va avea convorbiri cu omologul său Bronislaw Komorowski, cu preşedintele Seimului polonez şi cu cel al Senatului şi va participa la o întâlnire cu comunitatea de români din Polonia.

Klaus Iohannis: Agenda discuţiilor cuprinde subiecte legate de evoluţia relaţiillor bilaterale, din punct de vedere economic, politic şi militar. Avem în vedere proiecte concrete de cooperare între România şi Polonia, în cadrul Uniunii Europene şi NATO, cu accent pe cooperarea regională. Vom discuta şi tema securităţii, cu referire în mod special la chestiunea Ucraina.

România şi Polonia au un interes major faţă de vecinătatea estică, a mai spus şeful statului şi a adăugat că cele douţări ar putea juca un rol major în configurarea cooperării NATO şi Uniunii Europene cu partenerii din regiune.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 martie