Poliţiştii gălăţeni au destructurat un grup care înşela prin metoda „Accidentul”

Poliţiştii gălăţeni au reuşit să destructureze un grup care înşela oamenii prin aşa-numita metodă „Accidentul”. Au fost făcute mai multe percheziţii la penitenciarele din Galaţi şi Iaşi şi la două domicilii din Galaţi, iar un bărbat de 29 de ani a fost reţinut. Potrivit poliţiştilor, acesta este implicat în 6 astfel de cazuri, prejudiciul ridicându-se la 40 de mii de lei. Corespondentul nostru Maria Măndiţă a stat de vorbă cu una dintre victime.

-: Am fost sunată într-o dimineaţă de un individ spunându-mi că este de la Poliţie şi anunţându-mă că soţul meu a avut un accident. Ce-i drept, m-am panicat, pentru mine a fost un şoc, deja mă vedeam însărcinată, crescând copiii singură şi fără soţ. Mi-a făcut legătura cu o doamnă doctor şi am întrebat bineînţeles cum este. După cum mi l-a descris nu ar fi avut şansă de supravieţuire decât o minune, şi spunea că pentru o intervenţie era nevoie de bani, pentru nu ştiu ce dispozitiv la coloană.

Reporter: Un scenariu în faţa căruia femeia de 40 de ani, mamă a doi copii şi însărcinată cu al treilea, nu a mai raţionat logic, trimiţându-le prin poştă toate economiile de pe card, 2.500 de lei. În urma anchetei poliţiştilor s-a constatat că înşelăciunea era pusă la cale atât de persoane aflate în libertate. cât şi de cele aflate în penitenciarele Galaţi şi Iaşi. Subcomisar Victor Buric. de la Biroul de Investigaţii Criminale Galaţi.

Victor Buric: Până în prezent s-a reuşit probarea activităţii infracţionale în şase dosare penale, prejudiciul total fiind de aproximativ 40 de mii de lei.

Reporter: În urma percheziţiilor, la persoanele din penitenciare s-au găsit telefoane mobile, iar la domiciliile complicilor s-au găsit 3.000 de lei, 1.100 de dolari şi 600 de euro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 martie