Procedura pentru sancţionarea şoferilor depistaţi fără rovinietă va fi modificată

Procedura pentru sancţionarea şi înştiinţarea şoferilor depistaţi fără rovinietă va fi modificată, astfel încât proprietarii maşinilor să nu mai afle după doi sau trei ani că au de plătit o amendă pentru lipsa taxei de drum – a precizat astăzi directorul general al Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Narcis Neaga. Actualul sistem de trimitere a amenzii la domiciliu, care a dus la numeroase contestări în justiţie, urmează să fie înlocuit printr-o procedură mai transparentă şi mai rapidă.

Narcis Neaga: Suntem în studiu pentru o procedură mult mai transparentă, acea încălcare să le-o comunicăm într-un timp relativ scurt. Este bine să se ştie că în momentul în care ei au fost surprinşi de o cameră, nu în acel moment se aplică amenda, ei au la dispoziţie un număr de ore în care pot să-şi achite taxa de rovinietă, până la ora 24:00 a aceleaşi zile.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încă nu a remis Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri motivaţia deciziei prin care s-a decis că sancţiunile pentru neplata taxei de drum care nu sunt semnate olograf de un agent constatator sunt lovite de nulitate absolută – a mai precizat Narcis Neaga. CNADNR a emis în 2014 peste 220.000 de sancţiuni pentru lipsa rovinietei faţă de cele aproape 400.000 de amenzi din 2013.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 martie