Culori din natură în sezonul de primăvară 2015

Acest sezon este o mișcare spre partea mai rece și mai moale a spectrului de culori. Un mix eteric de străluciri subevaluate, pasteluri naturale și neutre, sunt în centrul atenției în creațiile designerilor. Amintirea încântărilor retro, motivele folclorice și florale și lumile magice ale peisajelor tropicale redau un sentiment de bine pe măsură ce ne îndreptăm spre lunile mai calde.

Potrivit directorului executiv al Institutului Pantone, Leatrice Eiseman, opțiunea de culoare urmeză aceeași temă minimalistă, luând exemplul din natură, mai degrabă decât să fie reinventată. Nuanțe moi, reci, se amestecă cu tonuri calde subtile pentru a crea o evadare liniștitoare din agitația de zi cu zi.

Aquamarine se situează în fruntea culorilor pentru femei în sezonul primăvară/vară 2015. Aquamarine este un albastru aerisit, visător. Deschis și expansiv, aceast albastru odihnitor, este totodată destresant

Turcoazul revigorant transmite un sentiment ludic fără griji. Chiar dacă e o nuanta rece, vitalitatea sa adaugă o senzație de entuziasm paletei coloristice. Turcoazul oferă o senzație de evadare, deoarece este o reminiscență a unui ocean tropical. Această nuanță energizantă ne transpune într-un paradis exotic, care este plăcut și primitor.

 

Lucite Green - sursa: omiprive.com
Lucite Green – sursa: omiprive.com

Lucite Green este o nuanta verde liniștitor al cărei timp a venit într-adevăr din nou. Proaspăt, rece și revigorant, Lucite Green are o strălucire de mentă. Luminos în ton, acesta pare aproape transparent.

Migdale coapte, aduce echilibru paletei coloristice de primăvară /vară 2015. Această nuanță pastelată oferă o caldură reconfortantă și o spontană senzație de vară. Fără vârstă și versatil, migdale coapte este o umbră organică ce vorbește despre autenticitate și tot ceea ce este natural.
Tangerine este o nuanță de portocaliu suculent, care este energizant, dar nederanjant pentru ochi. Versatil, tangerine este suficient de tare să stea pe cont propriu și adaugă vitalitate la un model imprimat. Prietenos, dar cu o latură picantă, această culoare iubitoare de distracție invită la un zâmbet.

Glacier Gray
Mai mult dominant pentru bărbați decât pentru femei în primăvara/vara 2015, Glacier Gray este un gri discret care contrastează și îmbunătățește. Această nuanță alunecă în fundal, pentru a permite altor culori să fie în centrul atenției. Cea mai perfectă nuanță neutră naturală, Glacier Gray este atemporal. Liniștit, pașnic și relaxant, Glacier Gray, este mai presus de toate, constant.

Traducere si adaptare: Carmen Oprea

www.pantone.com