Domnul Christian Derveloy, Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare

Excelența Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România , i-a oferit însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare domnului Christian Derveloy , Președinte-director general al societății Imprimeria Arta Grafica, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, vineri, 13 martie 2015, la Reședința Franței.

Domnul Christian Derveloy a devenit cunoscut încă de la începutul anilor 1990, după ce a cumpărat imprimeria Arta Grafica, tranzacție ce a constituit una dintre primele privatizări din România. În 1992, la momentul acestei privatizări, Arta Grafica era considerată cea mai bună imprimerie din România, pentru tipărirea de publicații de înaltă ținută și de o calitate ireproșabilă.

„Demersul nostru de a investi în Est în 1991 era logic în contextul politic al epocii  care crea o oportunitate excepțională de investiții”, a declarat domnul Christian Derveloy, precizând că în pofida obstacolelor și a unor circumstanțe nefavorabile din România de la începutul anilor 1990 „ a crezut în viitorul României”. 

Astăzi, compania pe care o conduce nu este numai lider pe piața din România în domeniul fabricației de agende și calendare, dar și-a construit o reputație și în alte țări din Europa și Africa, acolo unde sunt exportate produsele realizate de Arta Grafica.

„Am fost încurajaţi de primii prieteni români pe care ni i-am făcut în acea vreme şi am constatat foarte repede că, dincolo de ușurința de a comunica, elita românească era profund francofonă și asta ne-a încurajat ”, a mai spus domnul Derveloy.

 „Pe întreg parcursul, am fost ajutați de parteneri  francezi și români ”, a mai precizat dumnealui.

„Domnul Christian Derveloy este în unanimitate apreciat în cadrul comunității de afaceri franceze și, la nivel mai general, în comunitatea franceză. Disponibilitatea sa, experiența sa și deschiderea sa sunt citate mereu ca exemple”, a declarat domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

Succesul companiei s-a bazat în mare parte pe politica de investiții a domnului Christian Derveloy care s-a dezvoltat pe două axe: prima este cea a imprimeriei – pentru a dezvolta această activitate o nouă uzină de 7000 de metri pătrați a  fost construită la periferia Bucureștiului, în 2006 – iar a doua axă este cea a închirierii de birouri în vechiul sediu al imprimeriei transformat în centru de afaceri, situat în centrul Bucureștiului.

În 2014, societatea a primit premiul pentru cea mai bună imprimerie la Gala « Bun de Tipar », precum și premiul pentru Performanță economică PME al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze în România (CCIFER).

Arta Grafica este membră a CCIFER de 15 ani. Domnul Christian Derveloy face parte de 8 ani din Consiliul de administrație al CCIFER si a condus grupul de lucru consacrat Fondurilor Europene.

« Christian Derveloy este ceea ce am dori toți să fim: un om de afaceri avizat  și un actor remarcabil al dezvoltării relației  de afaceri  franco-române», a declarat domnul Eric Faidy, președinte al CCIFER .

Devenit o personalitate remarcabilă a acestei țări, domnul Christian Derveloy a contribuit în mod semnificativ la promovarea imaginii Franței. De asemenea, el a susținut tipărirea prestigioasei  revistei francofone „Regard” și numeroase alte manifestări culturale, în parteneriat cu Institutul Francez din România.

Această distincție vine așadar să recompenseze parcursul domnului Christian Derveloy, care prin generozitatea și prin implicarea sa a contribuit în mod substanțial la promovarea Franței în România.

Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în anul 1802 şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent. Este o decoraţie care şi-a menţinut de-a lungul anilor o strălucită reputaţie.