Selecţie pentru „Tabăra de vară pentru cercetaşi” – Predeal 2015

Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice,  lansează, începând de luni, 17 martie, concursul naţional pentru selecţia participanţilor la cea de-a IX-a ediţie a Taberei de vară pentru cercetaşi „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”. Activitatea este organizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu Asociaţia de Caritate din Armata României “Camarazii”.

Ediţia din acest an se va desfăşura, în perioada 5 – 12 iulie, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Terestre şi al Comandamentului logistic întrunit. La tabără se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele VI-VII şi IX-XI.

La ediţia din acest an a taberei, din 42 de locuri disponibile, 10 vor fi ocupate de tineri instituţionalizaţi din învăţământul liceal cu rezultate excepţionale la învăţătură, selecţionaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Celelalte 32 de locuri vor fi scoase la concurs şi vor fi repartizate astfel: 10 locuri (5 echipe) pentru elevii din învăţământul gimnazial şi 22 de locuri (11 echipe) pentru elevii din învăţământul liceal.

Concursul de selecţie cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoştinţele elevilor despre Armata României, NATO şi UE. În prima etapă (17 martie – 5 aprilie), echipe constituite din câte doi elevi vor completa un formular de înregistrare şi vor răspunde la 20 de întrebări tip grilă. Cele care vor completa corect cel puţin 15 întrebări se vor califica pentru etapa urmatoare, ce va avea loc între 6 şi 19 aprilie. În etapa a doua echipele vor raspunde la un nou set de întrebări.

În perioada 20 – 24 aprilie, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul concursului, avându-se în vedere punctajul obţinut.

Detalii cu privire la organizarea taberei, condiţiile şi regulile de participare, precum şi date de contact pot fi obţinute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara.