Radio România Reşiţa, premiat la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială

Managerul Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea, a obţinut premiul pentru jurnalism la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, care a avut loc aseară, la Ateneul Român din Bucureşti.

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali a răsplătit munca depusă de cei mai activi dintre asistenţii sociali din România. Premiile acordate asistenţilor sociali care care au ajutat la rezolvarea problemelor sociale sunt o recunoaştere a contribuţiei celor care au participat la dezvoltarea asistenţei sociale în România. Evenimentul s-a desfăşurat în contextul Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale.

Radio România a avut trei nominalizări la premiul pentru jurnalism, la categoria personalităţi care susţin asistenţa socială: Laura Sgaverdea de la Radio Reşiţa, Andrada Cojocaru de la Radio Craiova şi Cristina Spînu de la Radio Iaşi, iar primele două au ajuns în finală.

Managerul Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea s-a implicat în ajutorarea persoanelor aflate în dificultate. În cadrul campaniei  a fost renovată şi dotată sala de mese a secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, aflată într-o avansată stare de degradare şi sute de persoane cu o situaţie materială precară au primit alimente, haine şi bani. De asemenea, au fost sprijiniţi locatarii din blocul avariat prin explozie de pe Aleea Vlădeasa din Reşiţa, pentru a se muta mai repede acasă, dar şi sinistraţii din Serbia, ţară grav afectată de inundaţii. Joaca – dincolo de bariere se numeşte altă campanie socială iniţiată în scop terapeutic şi de socializare pentru persoanele care suferă de Sindromul Down. Managerul Radio România Reşiţa s-a implicat activ şi în subiectul crizei de sânge cu care s-a confruntat judeţul Caraş-Severin.