Social-democraţii se reunesc în cadrul Consiliului Naţional al partidului pentru a alege un preşedinte al acestui for

Social-democraţii se reunesc astăzi şi mâine în cadrul Consiliului Naţional al partidului, pentru a alege un preşedinte al acestui for şi pentru a-şi modifica statutul. Funcţia este vacantă de aproape trei ani, ultima dată fiind ocupată de fostul premier Adrian Năstase. Singurul candidat înscris în cursă este vicepreşedintele PSD, Rovana Plumb. Referitor la modificarea statutului, vor fi introduse amendamente care îi vizează pe membrii partidului care au probleme cu legea, afirmă liderul social-democrat Victor Ponta.
Victor Ponta: „Dacă eşti inculpat, adică dacă s-a pus în mişcare acţiunea penală, nu mai poţi ocupa funcţiile numite de ministru sau conducerea celor două Camere. Dacă eşti trimis în judecată pentru fapte de corupţie, de asemenea eşti suspendat din funcţiile politice. Dacă apare o condamnare în primă instanţă, inclusiv din calitatea de membru de partid, sigur, în cazul unei condamnări definitive, la fel pentru persoanele arestate preventiv, îşi pierd funcţiile politice”.
Propunerile de modificare a Statutului PSD ar urma să intre în vigoare imediat după ce vor fi validate de Consiliul Naţional, transmite redactorul nostru Cătălin Purcaru.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 martie)